VIDEO

Audio – Sanne van Paassen: “Binnen twee weken wil ik winnen”

VIDEO

Audio – Sanne van Paassen: “Binnen twee weken wil ik winnen”

Als Gieten voor één renster speciaal is, dan is het wel voor Sanne van Paassen. Vorig jaar maakte ze in de Nederlandse gemeente haar comeback en kon ze al haar ellende achter zich laten. Voor van Paassen werd het ook dit jaar weer speciaal nu ze weer naar het niveau van weleer groeit. 

Gieten staat in het geheugen van Sanne van Paassen gegrift. Na maanden van blessureleed maakte ze vorig jaar haar comeback tijdens de Superprestigecross. Van Paassen begon daar aan het tweede deel van haar carrière. Vorige zondag, een jaar later, stond ze terug aan de start in Gieten. Een wedstrijd vol emotie voor de Nederlandse met een zevende plaats als resultaat.

“Met de zevende plaats kan ik geen genoegen mee nemen. Ik baal toch wel want in het begin ging het goed maar naar het einde toe liep het minder. ’s Ochtends stond ik op met keelpijn, een voorbode voor de finale van de wedstrijd. Ik kon niet diep genoeg gaan.”

En toch was het alles behalve slecht. Tot op één ronde van het einde bleef van Paassen aanspraak maken op een podiumplaats. “Misschien is de uitslag wel dramatischer dan het in werkelijkheid is. Ik moet onthouden dat ik lange tijd voor het podium heb gevochten en ik ben ervan overtuigd dat ik gewoon blijf meedoen tot op de streep als ik fit ben.”

Maar losstaande van het resultaat blijft Gieten sinds vorig jaar iets mythisch voor van Paassen. “Hier mocht ik vorig jaar weer voor het eerste fietsen, meteen met een mooie vierde plaats als finaal resultaat. Gieten is en blijft een prachtig rondje.”

“Nog een paar procentjes verwijdert van topconditie”

Met de conditie gaat het de goede kant op. Met Neerpelt in het achterhoofd waar van Paassen won lijkt ze nog maar een handvol procentjes verwijdert van haar conditie waarmee ze pakweg drie jaar geleden schitterde. “Ik ben er in ieder geval niet ver van af. Het gaat de goede weg op en als ik mij goed verzorg komt het helemaal goed.”

En dat van Paassen het winnen nog niet verleerd is zagen we in Neerpelt. Maar met de klassementscrossen wordt de concurrentie nog scherper. Maar van Paassen zou van Paassen niet zijn als de ambitie bijzonder groot prijkt. “Binnen twee weken wil ik winnen.”

We moeten bekennen, ook wij moesten even nadenken waar er binnen twee weken juist gecrosst wordt. Het is dus de wereldbekerwedstrijd in Valkenburg die met een grote stip staat aangeduid in de agenda van Van Paassen.