VIDEO

Audio – Ryan Cortjens: “Liever afgemaakt in een rechtstreeks duel”

VIDEO

Audio – Ryan Cortjens: “Liever afgemaakt in een rechtstreeks duel”

Ryan Cortjens boekte in de Soudal Classic in Neerpelt al zijn vierde overwinning van het seizoen. Samen met Witse Meeussen streed hij lange tijd voor de overwinning. Uiteindelijk haalde Cortjens het in zijn eigen provincië. Zo zit de Lanakenaar al aan zijn vierde van het seizoen.

“Ik had vooraf een top tien-plaats verwacht, maar winnen in eigen provincie is natuurlijk altijd mooi”, vertelde Ryan Cortjens na afloop aan start-box.be “Zeker op dit zware parcours. Ik ben dan ook zeer tevreden.”    

“Ik had het plan om niet zo snel te starten en zo niet direct in de wind te komen. Al kwamen ze al snel van alle kanten. Ik kon niet direct opschuiven en zo reed Witse Meeussen weg. Ik joeg me niet op en reed er relatief op mijn gemak naartoe.”

Tijdens de wedstrijd maakte Cortjens aardig wat foutjes. Dit op plaatsen waar veel wortels uitstaken. “Ik lette al speciaal op de vele wortels, maar als je teveel oplet begin je nog meer foutjes te maken. In de tweede ronde reed ik even weg zonder dat ik het wist, maar kwam ik ten val door een schakelfout.”

Ijsboerke Trofee

Cortjens wist waar hij zijn concurrent pijn kon doen. “Ik voelde me sterk en voelde waar ik sneller was dan Witse Meeussen. Het is natuurlijk jammer dat ik wegreed na een fout van hem. Ik had het liever afgemaakt in een rechtstreeks duel.”

De ene na de andere overwinning rijgt Cortjens momenteel binnen, zo zit de Limburger al aan zijn vierde van het seizoen. “De eerste grote cross op de kalender is natuurlijk het fijnste. Hopelijk kan ik ook enkele manches winnen van de Ijsboerke Trofee.” Ook morgen in Gieten hoop Cortjens op een podiumplaats. “Zonder pech moet dit er inzitten, al weet je natuurlijk nooit.”