VIDEO

Audio – Rombouts laat bondscoach opnieuw zijn talent zien

VIDEO

Audio – Rombouts laat bondscoach opnieuw zijn talent zien

Het zat er aan te komen. Seppe Rombouts heeft vandaag zijn voet gezet tussen de toppers van zijn categorie. Na zijn tweede plaats in Erpe-Mere, reed hij vandaag met alle toppers aan de start, naar de derde plaats na een sterke slotfase.

“Ik had gehoopt op een plek bij de eerste vijf, maar een plaats op het podium had ik niet verwacht”, stak Seppe Rombouts tevreden van wal. “Ik was tamelijk goed weg en draaide in de eerste ronde rond de achtste positie. In de tweede ronde kon al wat opschuiven en zat ik rond positie vier.”

Even leek het nog mis te lopen. “Ik kwam nog ten val, maar kon snel herstellen. Vanaf de achtste plaats heb ik me dan weer naar voor gevochten. Dankzij mijn goede start kreeg ik wel een extra boost om te blijven vechten.”

Morgen volgt de eerste nationale selectie. “Ik denk wel dat ik met deze prestaties mee mag naar Valkenburg, ale dat hoop ik toch. Als ik er mag starten hoop ik toch op een plek bij de eerste tien. Normaal moet zo’n heuvelachtige omloop me wel liggen, al zal ik natuurlijk rekening moeten houden met de buitenlandse concurrentie”, besloot hij nuchter.