VIDEO

Audio – Maxim van Gils verrast zichzelf met vijfde plaats in Hoogstraten

VIDEO

Audio – Maxim van Gils verrast zichzelf met vijfde plaats in Hoogstraten

Maxim van Gils is bezig om zijn rotseizoen toch nog in schoonheid af te sluiten. In een seizoen waarin hij twee maanden lang aan de kant stond met bloedproblemen werd hij zondag in Hoogstraten nog wel knap vijfde. Voor van Gils is het een opsteker.

“Ik heb een goede indruk gemaakt vandaag”, begon de jonge man aan zijn verhaal terwijl ook de vader van Florian Vermeersch nog snel insprong. “Het seizoen viel tegen maar vandaag ging het plots weer goed. Papa was ook jarig, dus ik stond gemotiveerd aan de start”, zette hij zijn verhaal verder.

Voor van Gils en zijn entourage kwam de vijfde plaats bijzonder verrassend.“Ik stond twee maanden aan de kant met bloedproblemen. In de modder liep het voor geen meter en nu vandaag in één keer wel. Verklaring kan wel zijn dat ik frisser aan de start verscheen dan de rest”, dacht hij.

De nieuweling van WAC-Hoboken hoopt die goede lijn nog door te trekken in de komende wedstrijden. “Ik schreef mij zaterdag nog in voor de Superprestige van Middelkerke. Ook Eeklo zie ik zeker zitten en dan natuurlijk de afsluiter in Oostmalle.”