VIDEO

Audio – Maud Kaptheijns: “Overwinningsglorie van Huijbergen ontbreekt”

VIDEO

Audio – Maud Kaptheijns: “Overwinningsglorie van Huijbergen ontbreekt”

Een nieuw seizoen luidt vaak een nieuwe start in, voor Maud Kaptheijns dit jaar nog des te meer. Ze komt dit jaar uit voor het gloednieuwe Steylaerts-Verona onder begeleiding van Bart Wellens. Een nieuw hoofdstuk dus voor de Nederlandse die reikhalzend uitkijkt naar de start van het veldritseizoen.

“Ik heb er héél veel zin in”, glundert Kaptheijns. “Ik heb hier lang naar uitgekeken en een nieuwe ploeg motiveert altijd. Vooral naar de samenwerking met Bart keek ik uit, om samen met hem alweer een stapje hoger te kunnen zetten.”

Kaptheijns verliet in het voorjaar AA Drink – Kalas en tekende een contract bij de gebroeders Roodhooft. Aanvankelijk werd er gedacht dat Kaptheijns ploeggenote zou worden van Sanne Cant maar uiteindelijke stapte ze mee in dit project. Ook de gebroeders Roodhooft hebben aandeel in de nieuwe formatie onder leiding van Bart Wellens.lennert_2

“Na het seizoen had ik een gesprek met Christophe en Philip (Roodhooft, red.) en dat klikte meteen. Ik heb dan ook meteen een contract ondertekend. Toen was het nog niet duidelijk in welk shirt ik te zien zou zijn. Later vroegen ze of ik met Bart Wellens in zee wilde gaan, daar heb ik niet aan getwijfeld na twee jaar onder de vleugels van Geert (Wellens,red.).”

Bart Wellens en Maud Kaptheijns werkten de laatste tijd intens samen. Een samenwerking die bijzonder vlot verloopt vertelt Kaptheijns. Verder heeft de Nederlandse met Sanne Cant ook een ‘nieuwe’ trainingspartner.

“De glorie van de overwinning in Huijbergen ontbreekt compleet”

Afgelopen maanden kwam er ook meer duidelijkheid in de zaak Femke Van den Driessche. Van den Driessche moest haar Europese titel van Huijbergen weer inleveren waardoor Kaptheijns dus de Europese kampioene is bij de dames beloften.

“Goed, die titel komt nu wel achter mijn naam maar de echte overwinningssfeer van het EK ontbreekt uiteraard compleet. Het euforische zal nooit terugkomen, al hoop ik dat het mij ooit bij de elites wel lukt.”

“Niet kwaad, wel ontgoocheld”

Maud Kaptheijns was de grote concurrente van Femke Van den Driessche en is dus onrechtstreeks maar toch nauw betrokken bij de zaak. Kaptheijns is niet boos op Femke, wel teleurgesteld. “Ik heb het Femke niet direct kwalijk genomen en ben nooit echt boos geweest.”

“Ik ben wel enorm teleurgesteld, vooral dat het net nu gebeurde op het moment dat het vrouwenveldrijden een enorme boost kreeg. Gelukkig ben ik iemand die snel vergeeft, dat doe ik in dit verhaal ook.”

Beluister het volledige interview met Maud Kaptheijns bovenaan.