VIDEO

Audio – Loes Sels: “Deze podiumplaats werkt bevrijdend”

VIDEO

Audio – Loes Sels: “Deze podiumplaats werkt bevrijdend”

Na opnieuw weken vol twijfels en pech is Loes Sels er in geslaagd om zich nog eens op het podium te nestelen. Sels reed een weldoordachte wedstrijd en eindigde finaal als derde. “Dit geeft me enigszins een bevrijdend gevoel”, dixit na afloop.

Sels kende opnieuw een woelig seizoensbegin en er spookte opnieuw heel wat twijfels in haar hoofd. Die twijfels maakte vandaag in de Niels Albert Cyclocross in Boom plaats voor een derde podiumplaats. “Dit is enigszins bevrijdend te noemen.”

“Maar ik heb hard moeten vechten voor dit resultaat, het goede gevoel ontbrak nog. Ik heb het twee weken rustig aan moeten doen en kon niet één keer diep gaan. Vandaag kreeg ik wel een serieuze prikkel.”

Sels vertrok goed en reed een bijzonder constante wedstrijd. De derde plaats was dan ook een logisch gevolg. “Dat wil ik ook wel zeggen, maar je moet natuurlijk vechten. Ik zat nog even op de vijfde stek en net op dat moment ontstonden er enkele kloofjes.”

“Als je dan nog naar Maud (Kaptheijns, red.) of Ellen (van Loy, red.)wil toerijden, ja dan moet je gewoon beter zijn en dat was niet het geval. Ik heb eigenlijk nooit het gevoel gehad dat een beter resultaat mogelijk was.”

Beluister het volledige interview hierboven