VIDEO

Audio – Katrien Thijs: “Resultaat in wegwedstrijd nog niet belangrijk”

VIDEO

Audio – Katrien Thijs: “Resultaat in wegwedstrijd nog niet belangrijk”

Katrien Thijs heeft er een harde periode opzitten. Ze sukkelde met een voetblessure en moest onder het mes. Op een moment zag het er zelfs niet goed uit en bestond er twijfel of Thijs het veldrijden geen vaarwel zou moeten zeggen. Gelukkig kwam het goed en is Thijs weer aan koersen toe.

Herentals fietst heeft traditiegetrouw ook een eigen dameswedstrijd. Dat brengt vaak heel wat veldrijdsters op de been. Ook dit jaar was dat niet anders. Onder andere Sanne Cant en Ellen Van Loy waren van de partij, maar ook Katrien Thijs koerste terug.

“Het liep voor geen meter. De benen verkrampte volledig. Ik lig er niet van wakker want ik heb nog een hele lange weg af te leggen na mijn operatie. Uiteindelijk is het veldrijden ook mijn prioriteit. Het is in de winter dat ik er moet staan.”

Het resultaat van Herentals is minder belangrijk. Het feit dat Thijs weer op de fiets zit daarentegen des te meer. Het zag er op een bepaald moment bijzonder slecht uit. “Tijdens een LO-les ben ik door mijn enkel gezakt. Mijn gewrichtsbanden aan de buitenkant waren helemaal afgescheurd.”

“Normaal mocht ik tot eind mei niet fietsen maar gelukkig is het genezingsproces iets vlotter verlopen. Ik ben wat vroeger kunnen beginnen trainen, eerst op de rollen. Ik ben vrij vlug weer beginnen koersen, maar niet altijd met het gewenste resultaat”, vertelt Katrien Thijs die trouwens in augustus koerst in China. Dat belooft een spannende trip te worden, zo blijkt.