VIDEO

Audio – Jappe Jaspers: “Ik was technisch de betere”

VIDEO

Audio – Jappe Jaspers: “Ik was technisch de betere”

Jappe Jaspers was zondag tijdens de eerste wereldbeker in Valkenburg dominant van start tot finish. De Belg van Enertherm-BKCP reed op de flanken van de Cauberg meteen weg en hield stand tot aan de meet. Hij is ook meteen de eerste leider.

“Het was een heel mooie overwinning”, klonk Jappe Jaspers tevreden. “Ik moest in de eerste ronde enkele renner inhalen, maar kon daarna wel wegrijden. Ik had toen een gaatje en heb niet getwijfeld. Ik ben meteen vol doorgegaan. Zo kon ik mijn voorsprong uitbouwen tot 22 seconden.”

“Daarna heb ik geprobeerd om te controleren en dat is redelijk goed gelukt denk ik.” Jens Dekker kwam in de laatste ronde toch nog aardig opzetten. “Ik kon mijn voorspong alsnog handhaven doordat ik op de technische stukken de betere was, terwijl Jens het meer moest hebben van de licht hellende stroken. Hij heeft ook veel meer kracht dan mij.”

Na een reeks tweede plaatsen was dit voldoende voor de eerste overwinning. “Iedereen zijn de afgelopen weken ‘maar tweede’, maar als je nu ziet dat ik de eerste wereldbeker meteen kan winnen, dan heb ik toch sommige mensen de mond kunnen snoeren.”