Audio – Iserbyt: “Dacht even aan afstappen”

Audio – Iserbyt: “Dacht even aan afstappen”

Eli Iserbyt kon zijn topfavorietenrol niet verzilveren. De tweedejaars junior bokste op tegen een supersterke Simon Andreassen en maakte daarbij nog een verkeerde bandenkeuze. Hij keert met een dubbel gevoel weer naar België

“Het was een hectische wedstrijd en dat was nieuw voor mij. Het was anders om een keer niet in de eerste positie te rijden. Half koers dacht ik zelfs even aan afstappen, maar daar zou ik later spijt van gehad hebben. Toch nog tevreden met zilver, maar jammer om naast de titel te grijpen.”

In de laatste ronde viel Iserbyt ook nog. “Toen heb ik een klik gemaakt en alles op het zilver gezet. Ik kon op deze omloop niet al mijn krachten kwijt, omdat het te glad lag. Daarbij kwam nog mijn bandenkeuze. Ik was gestart op gryphons, maar het lag gladder dan ik verwacht had.”

“Ik kon dan ook pas in de laatste ronde overschakelen op rhino’s. Het ging toen stukken beter, maar het was te laat. Het was een keuze die ik maakte, maar het was dus de verkeerde”, besloot hij toch neergeslagen.