VIDEO

Audio – Ellen van Loy: “Hier winnen doet dubbel deugd”

VIDEO

Audio – Ellen van Loy: “Hier winnen doet dubbel deugd”

Ellen van Loy maakte er één lange solotocht van. Al na één ronde lag de wedstrijd in de beslissende plooi en zo werd het in de strijd om de overwinning een dus ietwat saaie wedstrijd. Voor van Loy is Boom de eerste zege van het seizoen.

“Sorry dat ik het niet spannender heb gemaakt”, antwoordt van Loy. “Ik voelde mij vandaag bijzonder fris.” En dat werd van in het begin duidelijk. “Het doel was om goed te starten. Gezien de droogte werd het een snelle omloop, eentje die mij duidelijk lag.”

“Ik voelde mij vandaag goed en ik heb dat bewezen vanaf de start. Ik had niet gedacht dat de kloof zo groot ging worden. Na twee à drie ronden kon ik al wat gas terugnemen. Misschien was het voor de supporters niet de meest aantrekkelijkste wedstrijd, ik heb in ieder geval genoten.”

De overwinning van vandaag is een groot contrast met vorige week toen van Loy nog ziek in bed lag. “Ik ben wel de meest uitgeruste persoon”, lacht van Loy. “Ik denk dat de ziektekiemen ook volledig uit mijn lijf zijn. Gelukkig maar.”

“Tot en met woensdag heb ik het bewust nog wat rustig aangedaan. Vanaf woensdagavond heb ik rustig gefietst en donderdag heb ik dan gegokt om mijn training buiten af te werken. Ik had toen best een goed gevoel. Vrijdag deed ik het opnieuw wat rustiger aan.”

Voor van Loy  is het meteen ook de eerste overwinning van het seizoen. “De Niels Albert Cyclocross is een fantastische wedstrijd om die eerste van het seizoen te grijpen. Ik was hier nog nooit geweest. Ik kom zeker nog eens terug, misschien niet om te crossen maar misschien eens voor Tomorrowland.”