VIDEO

Audio – Dhoore beste Belg: “Fransman trok aan mijn stuur”

VIDEO

Audio – Dhoore beste Belg: “Fransman trok aan mijn stuur”

De beste Belg in het Franse Lignières-en-Berry was zondag Alessio Dhoore. De junior van Balen BC legde beslag op de tiende plaats na een heel lange inhaalrace.“Ik ben wel tevreden.”

“Alleen heel spijtig van mijn start”, ging hij verder. “Een Italiaan op de eerste rij waar ik net achter zat schoot uit zijn klikpedaal, waardoor ik pas als tiende laatste het veld ingedraaid ben. De eerste ronde waren er heel veel valpartijen, waardoor ik ook nog opgehouden werd.”

“In de laatste ronde ben ik nog tot bij de achtervolgende groep gekomen. Daar was het een slagveld. Jappe (Jaspers, red.) stond aan de kant en ook op de brug stonden ze stil. Ik kon er nog net langs door. “

Het was ook voor Alessio Dhoore een incidentrijke wedstrijd. Net zoals Jaspers had ook hij last van ‘overenthousiaste’ Fransen. “Ik denk dat het Thomas Bonnet was. Hij liep de lusjes, maar ik ging sneller en wou hem voorbij. Hij trok toen aan mijn schifter en zat de hele tijd te duwen. Toen ik vroeg wat hij van plan was excuseerde hij zich wel”, relativeerde hij het incident.

“Ik ben wel tevreden over het gevoel. Het was echt een lastige omloop. Vooral op de hellende strook kwam ik nog een beetje krachten te kort, maar daar wordt aan gewerkt. Hopelijk krijg ik een ticket voor het WK.”

Beluister het volledige interview hierboven.