VIDEO

Audio – Colman (5e): “Vandaag getoond dat ik beter kan”

VIDEO

Audio – Colman (5e): “Vandaag getoond dat ik beter kan”

De mindere prestatie van Alex Colman vorig week, is na zijn vijfde plaats in Ronse weer helemaal vergeten. De junior van Lares-Doltcini dacht vorige week zijn ambities voor de wereldbeker in Valkenburg te moeten opbergen, maar bevestigde in Ronse weer zijn vorm.

“Een super gevoel”, reageerde Alex Colman tevreden. “Ik had dit niet verwacht, zeker niet na mijn mindere dag in Gieten vorige week. Ik verwachtte nu een periode van positioneren, maar ik kwam er toch al door.”

“Vandaag zat ik fris dankzij mijn trainer. Hij heeft me er vorige week doorgeholpen, want na Gieten was dat echt wel nodig. Als je ziet dat Toon Vandebosch voor me was, overigens niets tegen Toon, maar normaal moet ik in staat zijn om toch voor een eerstejaars te eindigen.”

Nu ging het beter. “Ik kon vandaag heel lang meedoen voor het podium. Toen kwam Jappe (Jaspers, red.) en dan wist ik dat ik hem niet moest proberen te volgen. Als je dat doet, betaal je het cash. Later kwam ook Seppe (Rombouts, red.) nog voorbij me. Hij heeft altijd een sterke slotfase in de benen, dus ik was me er van bewust dat hem volgen geen zit had. Ik ben tevreden met deze plaats.”

Hopen op Valkenburg 

Een week voor de eerste wereldbeker in Valkenburg, was het ook aan de junioren om nog eens het beste van zichzelf te laten zien. Voor Colman was het nog extra nodig na zijn negende plaats in Gieten. “Ik hoop dat ik nu heb kunnen bewijzen dat ik klaar ben voor de wereldbeker in Valkenburg. Vorige week twijfelde ik er nog sterk aan, want mijn negende plaats vond ik zelf onvoldoende.”