Audio – Arno Debeir slaakt oerkreet: “Alles valt eindelijk (!) in zijn plooi”

Audio – Arno Debeir slaakt oerkreet: “Alles valt eindelijk (!) in zijn plooi”

Arno Debeir kwam met een oerkreet over de finish van de Koppenbergcross in Oudenaarde. De tweedejaarsjunior van Lares-Doltcini gooide daarmee al de frustraties van de afgelopen maanden uit zijn lijf. “Eindelijk valt alles stilaan in zijn plooi”, klonk Debeir opgelucht.

Even terug naar de zomer. Tijdens een val op training liep Debeir een spierscheur op. Hierdoor miste hij de stage in La Roche én drie belangrijke weken van zijn voorbereiding op het veldritseizoen. “Het is zwaar om elke keer weer terug te vechten”, was hij eerlijk.

“De pech bleef de afgelopen jaren maar komen, maar ik heb er steeds in gelooft dat die ook ooit zou stoppen en dat alles zou goed komen.” Dat gebeurt dus nu stilaan. “Eindelijk nog eens op het podium en dan ook nog van zo een mooie cross. Dit is een opluchting.”

Bevestigen in Ruddervoorde

De vernieuwde omloop was een stuk zwaarder dan die van de afgelopen jaren. “Het was inderdaad rustig blijven en zien dat je jezelf niet opblies”, vertelde Debeir. “Ik probeerde me heel de koers in de derde positie van de kopgroep van zeven te nestelen. Verder naar achter was te gevaarlijk om eventueel uit het groepje gereden te worden.”

Alles bleef samen en het kon dus alle kanten uit. “Ik ben blij dat het die derde positie geworden is. Het zal nu bevestigen worden in Ruddervoorde en misschien kan ik daardoor een plekje in de A-selectie afdwingen voor Koksijde”, besloot hij.