VIDEO

Audio – Alessio Dhoore: “Ik heb de situatie overschat”

VIDEO

Audio – Alessio Dhoore: “Ik heb de situatie overschat”

Het gaat opnieuw goed met Alessio Dhoore. De West-Vlaamse junior kende een moeilijke periode en zat mentaal heel diep. Ook de resultaten waren navenant en uiteindelijk geraakte bekend dat Dhoore in januari naar Balen BC, de opleidingsploeg van VSGP zal trekken. 

Alessio Dhoore kende een woelig seizoensbegin. Een mentale dip die resulteerde in slechte resultaten. Ondertussen is er al heel wat water door de Rijn gestroomd en gaan de sportieve prestaties weer de goede kant op. Zondag in Gavere viel Dhoore nog net naast het podium.

“Ik ben heel tevreden met dat resultaat”, reageerde Dhoore achteraf. “Ik had nooit het gevoel dat ik echt diep moest gaan. In de laatste ronde plaatste ik een versnelling. Ik probeerde zo weinig mogelijk fouten te maken en kon uiteindelijk dan naar die vierde stek.”

Deze vierde plaats ligt dan ook in de lijn van de voorbije weken. “Het is mentaal heel zwaar geweest. Ik ben nu vooral tevreden dat ik weer een stap dichter kom bij dat podium. In Niel ging het ook al goed dus ik had wel wat verwachtingen.”

“Vooraf zei mijn vader dat een top-tien plaats al mooi zou zijn met deze bezetting. Zelf hoopte ik om beter te doen en mij op die manier opnieuw in die top-vijf te nestelen. Het is bijzonder mooi dat dat nu gelukt is. Ik ben uiterst tevreden.”

“Ik probeerde mij mentaal sterk te houden maar ik heb de situatie wat overschat”

Dhoore was een tijdlang hét gespreksonderwerp. Na zijn mindere resultaten liet manager Hans van Kasteren weten dat Dhoore op zoek mocht naar een ander team. Een kwestie die mentaal zwaar woog. “Ik heb altijd gezegd dat ik mij niets van alle leugens zou aantrekken.”

“Uiteindelijk heb ik het allemaal wat overschat denk ik. Dat deed wel iets met mij en uiteindelijk zorgde het ook voor slechte resultaten. Ik zat zo diep zelfs dat ik er totaal geen plezier meer aan beleefde en dat ik dacht aan stoppen. Nu ben ik er weer door aan het komen.”

Het verplichte vertrek bij Young Telenet-Fidea is een afgesloten hoofdstuk. Feit is wel dat Dhoore vanaf januari voor Balen BC koerst, de opleidingsploeg van VSGP waar ene Niels Albert ploegleider is. “Na een gesprek met de ploeg voelde ik mij plots weer beter. Ik heb veel aan hen gehad. Ze zijn in mij blijven geloven en dat zorgde voor een opkikker.”

Podium komt plots weer dichtbij

In Niel, waar weliswaar niet iedereen van de partij was, lukte het al en nu is het een kwestie van bevestigen. “Het deelnemersveld is bijzonder sterk op dit moment maar ik voel dat ik dichter en dichter kom bij de top. Wanneer ik een goede dag heb moet het dus lukken, denk ik.”

Dhoore zakt zondag ook af naar Koksijde voor de wereldbeker. Koksijde is een omloop die Dhoore ligt. Perfect dus om de goede lijn door te trekken. “Ik rijd heel graag in Koksijde. Ik werd al twee keer tweede. Vorig jaar verloor ik net van de Amerikaan Hecht. We zien zondag wat het wordt. Ik heb wel wat vertrouwen nu.”