Arzuffi, Anthony en Åsa Erlandsson delen mening over WK

Arzuffi, Anthony en Åsa Erlandsson delen mening over WK

Wat hebben een Italiaanse een Zweedse en een Amerikaanse veldrijdster met elkaar gemeen? Zo zouden vele grappen kunnen beginnen. Dit keer echter niet, dit trio is ervan overtuigd dat het zaterdag kost wat kost een loodzware opdracht zal worden.

Alice M. Arzuffi zal zaterdag uitkomen voor de Italiaanse selectie. Vorige zondag wist Arzuffi nog een zeventiende plek te behalen in Hoogerheide. Voor het WK hoopt de dame uit Seregno op een veel beter resultaat. “Mijn doel voor zaterdag is een top tien plek binnen te halen. Dit gaat echter niet makkelijk worden. Vorige week zondag verdraaide ik mijn enkel nog. Mede hierdoor zal ik ook niet pijnloos starten zaterdag. Daarom hoop ik ook dat het geen loopwedstrijd zal worden. Mocht ik de top tien niet behalen zal, zal ik geen tevreden renster zijn”, besluit Arzuffi.

Niet alleen de “Squadra Azurra” zal in Tsjechïe  de veldslag mee bepalen. De Amerikanen zullen ook  aan de strijd deelnemen. Eentje die de eer van  de stars en stripes mag gaan hoog houden is Crystal Anthony. “Ik kijk enorm hard uit naar de race van zaterdag. Het zal tevens mijn eerste keer zijn dat ik in Tsjechïe ben en dus ook zal koersen.  Naargelang het seizoen vorderde ben ik steeds sterker geworden en het gevoel volgde eveneens in stijgende lijn. Hopelijk kan ik die lijn nog even doortrekken naar zaterdag toe. Met een ware karrenvracht aan concurrentes stel ik dan ook een realistisch doel voor mezelf. Met klassering in een top vijftien of top twintig ben ik tevreden”, aldus Anthony.

Dan op naar Scandinavïe, Zweden meer bepaald. Daar huisvest ene Åsa Erlandsson. De nummer 33 van de UCI-ranking hoopt in ieder geval op slechte weersomstandigheden in Tabor. “Het beste rendeer ik in sneeuw of modder.  Traag en technisch daar hou ik wel van. Mijn grootste nachtmerrie zal zijn als het een razendsnelle omloop zal zijn. Dan aard ik als een vis op het droge, niet dus”, vertelt Erlandsson.

Een echt verhoopte uitslag zal je dan ook niet uit de mond van de Zweedse te horen krijgen. Maar wanneer tevredenheid opduikt, kan de dame uit Göteborg dan weer wel toelichten. “Voor mij persoonlijk is het heel moeilijk om mezelf een eindpositie toe te delen. De hoofdreden hiervoor is het groot aantal deelneemsters die sterker zijn dan mezelf. Neem daarbij nog vorm van de dag en dan is het voor mij ook een groot raadsel. Tevreden zal ik wel zijn als ik de eindstreep overkom met het gevoel dat ik mezelf helemaal gegeven heb”, besluit Erlandsson.