Arno van den Broeck wint tussen de palmbomen in Muskiz

Arno van den Broeck wint tussen de palmbomen in Muskiz

Zoek niet naar Arno van den Broeck morgen op de Koppenberg. De eerstejaarsjunior van IKO Enertherm-Beobank zakte afgelopen zondag af naar Spanje. Daar ronde hij de wedstrijd in Muzkiz met succes af. Zo haalde hij het voor de Spanjaard Xabier Murias en de Fransman Anthony Courriere. Komende donderdag zakt Arno Van den Broeck af naar Italië voor een wedstrijd in Milaan.

14907821_10207941893489270_1614004820_o“Ik stond op de tweede startrij”, vertelde Arno Van den Broeck vanuit Spanje aan start-box.be “Hierdoor kon ik direct vanvoor mijn plaats opeisen. Na nog geen halve ronde kwam ik al op kop en probeerde ik een kloofje te slaan. Ik probeerde mezelf niet op te blazen door de hitte. Uiteindelijk kreeg ik twee renners mee in de ontsnapping.”

“Ik had al snel door wie de betere was. Samen met Xabier Murias ben ik dan doorgegaan. De derde moest de rol lossen. In de laatste ronde heb ik nog een versnelling geplaatst. Zo nam ik enkele meters voorsprong. Uiteraard ben ik heel erg blij met mijn eerste overwinning als junior.”

UCI-Punten

Door deze wedstrijd te winnen behaalde Van den Broeck zeer belangrijke UCI-punten met het oog op de aankomende wedstrijden in België.