Arno Van Den Broeck klopt ploegmaat in Leuven

Arno Van Den Broeck klopt ploegmaat in Leuven

Nog geen week voor het Belgisch kampioenschap kregen we een voorsmaakje van wat er zich zaterdag vermoedelijk in Lille gaat afspelen. Uittredende kampioen Arno Van Den Broeck en Niels Vandeputte beslechtte de wedstrijd in Leuven in de sprint. Van Den Broeck haalde het van zijn kersverse ploegmaat. Eerstejaars Yente Peirens vervolledigde het podium.

Bij de nieuwelingen trokken Louis Decoster, Arno Van Den Broeck en Lloyd Sprangers ervandoor in de beginfase. De achtervolgers waren echter nooit ver. Ook Van Den Broeck had dit in de gaten en dreef het tempo stevig op, waardoor Decoster en Sprangers overboord moesten.

Niels Vandeputte, Gerben Kuypers en Yente Peirens grepen de twee snel. Van Den Broeck was nog lang niet zege zeker, want Vandeputte waagde met succes de sprong naar de kop van de wedstrijd.

Vandeputte en Van Den Broeck bleven in elkaars schaduw en draaide samen de lange asfaltstrook op. Van Den Broeck begon op kop en gaf deze positie niet meer af. In de achtergrond had de eerstejaars Yente Peirens zich ondertussen ontdaan van de rest en mocht mee het podium op.

Uitslag

  1. Arno Van Den Broeck
  2. Niels Vandeputte
  3. Yente Peirens
  4. Thibault Valognes
  5. Gerben Kuypers
  6. Lloyd Sprangers
  7. Louis Decoster
  8. Len Dejonghe
  9. Wiste Van Rillaer
  10. Francois Hyon