Arno Van Den Broeck grijpt opnieuw de titel

Arno Van Den Broeck grijpt opnieuw de titel

Arno Van Den Broeck wist zaterdag zijn titel te verlengen. De thuisrijder maakte het in de spurt af. Niels Vandeputte werd op enkele lengtes tweede. Vince Van Den Eynde vervolledigde het podium.

De favorieten troepten meteen samen bij de tweedejaarsnieuwelingen. Gerben Kuypers, Lloyd Sprangers, Vince Van Den Eynde, Andress Verdonck, Niels Vandeputte en Arno Van Den Broeck bepaalden het tempo vooraan. Valpartijen dunden de kopgroep uit. Eerst ging Gerben Kuypers overkop aan de materiaalpost en even later viel ook Sprangers letterlijk weg vooraan. Verdonck zat ook op zijn tandvlees, waardoor Vandeputte, Van Den Broeck en Van Den Eynde alleen overbleven.

Vandeputte koos ook nog even het verkeerde spoor, maar kon zich snel herpakken. Het trio zette elkaar stevig onder druk, maar niemand brak. Pas in de laatste zandstrook moest Van Den Eynde even van de fiets, waardoor de jongens van Enertherm-BKCP vrij spel hadden.

Van Den Broeck begon als eerste aan de rechte lijn en herhaalde zijn spurt van in Leuven. De thuisrijder verlengde daardoor zijn titel. Vandeputte werd nog tweede, voor Vince Van Den Eynde. Andres Verdonck was heel de wedstrijd in de tegenaanval met Kuypers, maar kon zich in de slotfase nog ontdoen van de man van Lares-Doltcini.

Uitslag

  1. Arno Van Den Broeck
  2. Niels Vandeputte
  3. Vince Van Den Eynde
  4. Andres Verdonck
  5. Gerben Kuypers
  6. Lloyd Sprangers
  7. Wannes Vanden Bussche
  8. Dolf Pemen
  9. Witse Van Rillaer
  10. Arno Brouwers