Arno Brouwers: “Geslaagd seizoen achter de rug”

Arno Brouwers: “Geslaagd seizoen achter de rug”

Arno Brouwers, de eerstejaars nieuwelingen van het Balen BC team, richt naast een geslaagd veldritseizoen ook zijn pijlen op de weg. Hij besloot dan ook na de BVB in Ottignies de crossfiets aan de kant te schuiven, een korte rustperiode in te lassen, en zich voor te bereiden op komend wegseizoen. Start-box.be vroeg de Limburger even een blik in het verleden en toekomst te werpen.

Arno zijn veldritseizoen begon beter dan hij had verwacht. “Ik behaalde betere uitslagen dan ik vooraf verwachtte, maar dat keerde al snel, mijn vorm daalde en dat bleek achteraf door een tekort aan ijzer. Zo werd ik gedwongen om tien dagen rust in te lassen.”

“Na een lange kuur werd ik alsmaar beter en mijn uitslagen lagen dan ook elke week in stijgende lijn. Zo werd de honger naar enkele podiumplaatsen en een trui erg groot. Ik begon dan ook de trainingsschema’s van Bo Gevers te volgen om zo te pieken naar het BK.”

Maar voor dat het Belgisch kampioenschap er aan kwam, moest er nog eerst gestreden worden om de Limburgse kampioenen trui. Hierin haalde Arno het van zijn naaste concurrent Timo Kielich.

10426121_10203572028841490_4851416854065638307_n

“Ik was enorm blij met mijn provinciale trui, maar stiekem droomde ik al van meer, namelijk mijn tweede doel het Belgische kampioenschap. Ik kwam er dan ook met veel vertrouwen aan de start, maar liep door de stress misschien wel een podium plaats mis.”

“Maar mijn seizoen is zeker en vast geslaagd, zo kan ik nu met een goed gevoel rusten en me voorbereiden op de weg.”

Zo trok Arno na een korte rustperiode afgelopen weekend samen met de ploeg op stage in Ronse. “We werkten in de Vlaamse Ardennen twee mooie trainingen af. De benen voelden goed, en mijn doel is dit jaar dan ook om vooraan mee te kunnen doen in de klimwedstrijden. Hopelijk kan ik me tonen in enkele mooie rondes”, besloot de renner uit Ham strijdlustig.