Arne Vrachten verlaat vroegtijdig stage Young Telenet-Fidea

Arne Vrachten verlaat vroegtijdig stage Young Telenet-Fidea

De junioren van Young Telenet-Fidea zullen hun stage in Oostenrijk volmaken met vijf renners en niet met zes, want Arne Vrachten, de derde nieuwe renner bij YTFCT, keerde vandaag omwille van een te laag ijzergehalte terug naar huis. 

“Met veel spijt in het hart, want ik vond het in Schladming supergezellig. Ik leerde toffe ploegmaats kennen, maar langer blijven had fysiek geen enkele zin. Ik sukkel al een paar weken met een laag ijzergehalte. Gevolg is dat ik mijn voorziene en geplande trainingen niet volledig kon afwerken”, vertelde Vrachten.

In praktijk was het zo dat de junior in Oostenrijk noodgedwongen twee trainingen oversloeg. “Het is sinds het BK MTB in Ottignies dat ik last heb van dit ijzertekort. Ik heb sedertdien heel snel een te hoge hartslag. Op het vlakke valt het allemaal mee, dan zijn er geen problemen, maar eens bergop zit ik veel te vlug aan 180.” 

“Dan heeft trainen in een regio als die van Schladming geen zin. Na overleg met ploegleider Kris, mijn eigen trainer en mijn vader hebben we dan maar beslist van naar huis terug te keren. Ik vind dit vreselijk jammer”, zuchtte Vrachten. Hij gaat nu opnieuw naar de dokter en traint verder op vlakkere wegen.

Volg de stage van Young Telenet-Fidea en de andere teams via onze zomertijdlijn.