Arne Vrachten kwam, zag en overwon

Arne Vrachten kwam, zag en overwon

Net zoals bij de nieuwelingen werd het bij de junioren een eentonige bedoeling. Telenet-Fidea Lion Arne Vrachten reed het veld op een hoopje op het strand van Sint-Anna. De Brit Daniel Tullet ging aan de streep nog voorbij Andres Verdonck.

Na een snelle start was het Arne Vrachten die het tempo bepaalde. Hij joeg het zelfs zo de hoogte in dat de rest meteen op hun tandvlees zat. De achtervolgende groep was wel lang aan elkaar gewaagd. Met tien bleven ze samen in de achtervolging op de eenzame leider.

Arne Vrachten trok zich niets aan van het gevecht achter hem en reed elke ronde verder weg. Aan de finish had hij zelfs een voorsprong van om en bij de vijftig seconden. “Na al die tweede plaatsen doet deze overwinning wel deugd”, vertelde Vrachten aan de streep.

Spanning troef

Voor de tweede plaats was er spanning alom. Julian Siemons, Brent Braes, Sander De Vet, Daniel Tullet, Len Dejonghe, Jarne De Meyer en Jens Clynhens bleven samen tot in de laatste ronde. Andres Verdonck probeerde het in de finale nog, maar zag de tweede plaats net aan zijn neus voorbij gaan door een laatste krachtinspanning van Daniel Tullet.  Julian Siemons werd nog vierde voor Sander De Vet.