Arensman wint ondanks gekneusde ribben toch in Dordrecht

Arensman wint ondanks gekneusde ribben toch in Dordrecht

Thymen Arensman, afgelopen weekend glansrijk winnaar in Dordrecht, zag zijn overwinning niet zonder slag of stoot voorbij gaan. Zo kwam hij al vroeg in de wedstrijd in aanraking met een boom. Nadat er eerst werd gevreesd voor een sleutelbeenbreuk, blijken nu enkele ribben gekneusd.

“Ik heb nog altijd geen idee hoe ik heb kunnen winnen”, vertelde Thymen Arensman aan start-box.be “Al vroeg in de wedstrijd reed ik tegen een boom, die niet meeveerde. Ik dook zo met een achterstand van anderhalve minuut het veld in.”

14424766_876715915796687_8902069882856831694_o

“De eerste paar rondes voelde ik wel degelijk pijn, maar ik wilde niet afstappen. Door de adrenaline kwam ik er uiteindelijk doorheen. Ik begon aan een heuse inhaalrace met de overwinning tot gevolg. Als je weet dat ik nog met dertig seconden won, ben ik fysiek wel redelijk in orde.”

Gieten niet in gedrang

Even werd er gevreesd voor een sleutelbeenbreuk, al bleek dat niet het geval te zijn. Zo hield Arensman ‘slechts’ enkele gekneusde ribben over aan zijn val. “Nu zal ik het een weekje rustig aan doen.” De Superprestigewedstrijd in Gieten lijkt alvast niet in gedrang te komen. “Hopelijk kan ik in Gieten terug vol gaan”, aldus de tweedejaarsjunior van Craft-Ten Tusscher

Foto: Facebook Arensman