Arensman wint GP Garage-Special, Vliegen provinciaal kampioen

Arensman wint GP Garage-Special, Vliegen provinciaal kampioen

De Nederlands kampioen bij de junioren Thymen Arensman heeft in Hechtel de GP Garage-Special gewonnen. Na een slechte start reed hij de tegenstand op een hoopje. Hij finishte met 24 seconden voorsprong op landgenoot Mees Hendrickx. Pieter-Jan Vliegen, die als vierde over de finish reed, was beste Limburger en werd provinciaal kampioen.

“Slecht beginnen, terugkomen en daarna solo naar de overwinning rijden. Dat is mijn handelsmerk. Na ronde drie was ik zo goed als zegezeker”, zei Arensman. Na de eerste ronde lag hij tien seconden achter op Mees Hendrickx, Pieter-Jan Vliegen en Niels Vandeputte. Lang duurde het niet voor hij weer kwam aansluiten. In de derde ronde begon hij aan zijn solo. Niemand zag hem terug.

Naast de strijd voor de overwinning was er ook nog het Limburgs kampioenschap. Pieter-Jan Vliegen was de beste van de provincie en won zo de rood-witte trui. Vliegen had ook lang zicht op een podiumplaats, maar door een klein foutje bergaf vloog hij overkop. “Ik ging te snel naar beneden en remde iets te hard. Dit is het technisch foutje dat mij een podiumplaats kostte, maar ik ben toch blij met deze kampioenstrui. Ik heb lang last gehad van klierkoorts, dus deze trui doet extra veel deugd”, zei Vliegen.

TEKST: Marnick Claes – FOTO’S: Kristof Bruers

KBW_0900