Arensman, Verburg, Brand en van der Peet de beste in 16e Nacht van Woerde

Arensman, Verburg, Brand en van der Peet de beste in 16e Nacht van Woerde

Gisterenavond werd er in Woerden de 16e editie van de Nacht van Woerden afgewerkt. Bij de nieuwelingen won Luke Verburg de wedstrijd terwijl Thymen Arensman de beste was bij de junioren. Lucinda Brand en Fleur van der Peet mochten de bloemen mee naar huis nemen bij de de dames elite en nieuwelingen meisjes.

14718683_1805116266402102_1325290641435530831_n“Net voor we gingen starten kreeg ik terug het gevoel dat ik vorig jaar had”, vertelde Luke Verburg aan start-box.be “Ik kreeg opeens pijn mijn in mijn buik. Dik twee rondes had ik er last van. Gelukkig ging het daarna geleidelijk aan weg.”

De nieuwelingen gingen 1 minuut na de junioren van start. “In minder dan één ronde had ik de eerste junior al te pakken. In de tweede ronde begon het inhalen in mijn nadeel te spelen. Zo werd Pim Ronhaar wel langs gelaten en ik niet. Hierdoor liep ik achterstand op.”

“Gelukkig kon ik alweer vrij snel naar Ronhaar toerijden. Doordat ik last had van mijn buik wachtte ik met aanvallen tot in de laatste ronde. Ik reed de laatste ronde heel de tijd aan de leiding en gaf deze plaats niet meer af. Ondanks de pijn in de buik ben ik heel erg blij dat ik toch nog heb kunnen winnen.

Arensman foutloos 

Alvorens Arensman zijn pijlen richt op het Europees kampioenschap pikte de junior van Craft Ten Tusscher gisteren nog de overwinning in de Nacht van Woerden bij de juniroen mee. Hij haalde het voor Kyle Achterberg

“Ik startte redelijk goed”, aldus Thymen Arensman. “Ik zag naast me dat Kyle Achterberg zijn start een beetje miste en dus trok ik door. Ik sloeg een gaatje en kon langzaam wat meer voorsprong bij elkaar rijden. Het was een rondje dat mij totaal niet lag en waar verschil maken erg moeilijk was.”

Brand en van der Peet

Ook bij de dames elite en nieuwelingen meisjes werden er prijzen uitgedeeld. Zo won Lucinda brand voor Alica Maria Arzuffi en Maud Kaptheijns. Fleur van der Peet was de beste bij de nieuwelingen meisjes.

14713694_1773888599533369_7249577672259528541_nPodium nieuwelingen meisjes