Arensman trekt na Koksijde richting Lieshout en wint

Arensman trekt na Koksijde richting Lieshout en wint

Na het annuleren van de wereldbekerwedstrijd in Koksijde trokken Bart Artz, Thymen Arensman en Koen van Helvoirt richting de Bavaria-veldrit in het Nederlandse Lieshout. Thymen Arensman haalde er de overwinning bij de junioren binnen, terwijl zijn ploegmaat Lars Boven won bij de nieuwelingen.

“Toen we met de selectie op de rollen aan het opwarmen waren vernamen we dat de wedstrijd werd geannuleerd”, vertelde Thymen Arensman aan start-box.be “Een beetje als een grap zeiden we direct erna: ‘Kom we gaan in Lieshout rijden.’

Uiteindelijk trokken Bart Artz, Thymen Arensman en Koen van Helvoirt ook echt richting de Bavaria-veldrit. “We stonden aan de start in onze kleren van de nationale selectie. We hadden dan ook niets anders mee. Gelukkig was dat geen probleem voor de jury. Nadat Bart Artz de kopstart had, ging ik samen met Luca Vreeswijk erachteraan.”

Frustratie eruit

“Na een ronde nam ik de kop op het rechte stuk en reed ik weg. Nadat ik een mooie voorsprong had nam ik geen risico’s meer. Ik reed er alle frustratie van Koksijde eruit. Natuurlijk had ik wel liever de ervaring van de wedstrijd in Koksijde gehad, maar er was niets aan het weer te doen.”