Arensman en Vreeswijk kunnen het ook op de MTB

Arensman en Vreeswijk kunnen het ook op de MTB

In de nieuwelingen MTB-wedstrijd ‘Grote prijs Kivada wielersport Specialized’ eindigden de ploegmaats Thymen Arensman en Luca Vreeswijk beiden in de top tien. Zo zette ze hun zomercampagne voor het nieuwe Craft Ten Tusscher team alvast goed in.

Voor Vreeswijk werd het overigens ook zijn allereerste MTB-wedstrijd ooit. “Ik stond zonder enige verwachtingen aan de start, aangezien er veel deelnemers waren waaronder enkele toppers”, vertelde de renner uit Helmond na afloop. “Ik startte op de vierde rij, maar wist me al snel in de top tien te nestelen.”

De nieuwelingen renners haalden al snel de amateurs in die dezelfde wedstrijd betwistte. “Op de singel tracks moest ik een gaatje laten vallen, waardoor zo de top vijf wegreed. Ik mag zeker tevreden zijn over mijn wedstrijd. Al moest ik wel even wennen aan de tijd aangezien een MTB-wedstrijd één uur duurt.”

Thymen Arensman strand op zucht van zege

Arensman werd bij één van de laatste afgeroepen bij de start. “Hierdoor werd het een heuse inhaalrace mede door een slecht start die ik maakte”, vertelde de Nederlandse kampioen in het veld na afloop. “Maar de eerste ronde reed ik zo hard dat ik op het einde van deze ronde bijna iedereen had ingehaald en zo als eerste lag.”10845749_10203846769040795_7232402174128142792_o

“Enkel een hele sterke Mick van Dijke wist met me mee te gaan. Ik voerde twee rondes het tempo aan totdat van Dijke op een stuk singeltrack er vandoor ging. Maar ik ben zeker en vast tevreden over mijn eerste wedstrijd voor het nieuwe team”, aldus Arensman.

 

Foto’s met dank aan Rianne Arensman – de Jong en Gerrit van Waaijenburg