Antwerpenaren aan het feest in Limburgs Eversel

Antwerpenaren aan het feest in Limburgs Eversel

In Eversel, werd er deze namiddag nog één van de weinige limburgse crossen op de kalender verreden. Bij de nieuwelingen won Arno van den Broeck er zijn tweede van het seizoen, terwijl Victor Vandebosch met de zege aan de haal ging bij de junioren.

“Mijn start was niet zo goed”, vertelde Vandebosch na afloop aan start-box.be “In het begin van de wedstrijd knalde ik met mijn rug tegen een boom waardoor mijn schoen ook nog eens kapot ging. Maar ik liet mijn hoofd niet hangen en begon stelselmatig op te schuiven”.

Met nog iets meer dan een ronde te gaan, vond de renner van Enertherm-BKCP de feeling met de kopgroep. “Ik zette me meteen op kop en trok in de laatste ronde alle registers open. Ik gaf alles wat ik in me had en kon zo met een kleine voorsprong de overwinning binnen halen. Het was zeker en vast niet makkelijk om met een losse schoen te rijden”, aldus de Antwerpenaar.

Bij de nieuwelingen reed Arno van den Broeck van start tot finish op kop. Hij haalde het in een spurt met drie voor Luke Verburg en Niels Vandeputte.

Jinse Peeters boekt vijfde van het seizoen

Beste dame jeugd was Jinse Peeters, zij behaalde al haar vijfde overwinning van het seizoen. Bij de dames elites kwam Shana Maes als eerste over de meet.

Foto – Kristof Bruers