Antwerpen – Sanne Cant maakt het opnieuw af in de spurt

Antwerpen – Sanne Cant maakt het opnieuw af in de spurt

In de Scheldecross in Antwerpen boekte Sanne Cant al haar derde overwinning in de Ijsboerke Ladies Trophy. In een beklijvende finale kaapte ze de overwinning weg voor de neus van Sophie de Boer. Marianne Vos geraakte bij haar debuut net niet op het podium. De derde plaats was uiteindelijk voor de Amerikaanse Katerina Nash.

De absolute blikvangster langst de Schelde was Marianne Vos. Na lange tijd van inactiviteit dook zij vandaag terug het veld in. Na een erg goede start lag ze na de eerste ronde al in vijfde positie. De beste startster was Sophie de Boer. Zij ging er al een speer vandoor en pakte al snel tien seconden.

In de achtervolging vormde zich ondertussen een groepje van drie met Cant, Nash en Vos. Cant legde zich niet neer bij de uitzichtloze situatie. In het zand schudde ze haar medevluchters af en ging op zoek naar de Boer. Vos deed na haar snelle start uiteindelijk niet meer mee om de prijzen.

Beklijvende spurt

Met nog slecht negen seconden achterstand begon Cant aan de laatste ronde. Ze zette alles op alles en kwam uiteindelijk nog tot op het wiel van de Boer. Met twee doken ze net zoals vorige week in Essen de laatste rechte lijn op. Opnieuw trok uiteindelijk de Belgische kampioene aan het langste eind.

In het algemene klassement doet Cant opnieuw een uitstekende zaak. Zo halveerde ze haar achterstand op wereldkampioene Thalita de Jong tot 1’08”. Katerina Nash legde beslag op de derde plaats, terwijl Marianne Vos als vierde over de finish kwam.