Anton Ferdinande schiet meteen raak bij tweede wegwedstrijd

Anton Ferdinande schiet meteen raak bij tweede wegwedstrijd

Anton Ferdinande kon zijn wegseizoen amper beter starten. De Oost-Vlaamse nieuweling wist gisteren in Zomergem de tweede wedstrijd van zijn nog prille wegseizoen te winnen.

Het was nochtans Matteo Roosse die de kat de bel aanbond en een vijftal ronden solo aan de leiding reed. “Op vijf ronden van het einde had hij een minuut voorsprong”, vertelde Ferdinande. “Dat was het moment voor Robbe Claeys om in de tegenaanval te gaan.” 

8038872_origFerdinande waagde zijn kans en sprong mee in Claeys’ wiel. “Ik had het gevoel dat er wel iets meer zou kunnen inzitten.” Dat gevoel bleek juist, want toen een halve ronde later nog twee jongens aanpikten was het groepje voor de overwinning weg.

“We werkten goed samen en verwezenlijkte een voorsprong van om en bij de minuut.” Niemand kon het verschil maken en met vier gingen ze richting de streep. “Ik wist dat ik op de laatste klim in de derde of vierde positie moest zitten.”

De nieuweling slaagde er in en ging in de spurt aan de haal met de overwinning. “Dat het lukte om in mijn tweede wedstrijd op de weg te winnen, had ik nooit durven dromen”, klonk hij dan ook dolgelukkig.

In de wintermaanden is Ferdinande ook erg actief als veldrijder. Zo won hij zijn laatste veldrit van het seizoen in Eeklo. “Ik zie de weg dan ook meer als voorbereiding op de winter. Het is niet echt een doel op zich, het is meer om me bezig te houden. Ik train er niet voluit voor, maar ik doe het zeker en vast ook wel graag.”

Opvallend is wel dat hij als individuele renner aan de start verschijnt sinds januari. “Een bewuste keuze is het niet, maar sinds mijn team eind vorig jaar stopte rij ik in het zwart. Hopelijk komt er nog een mooie aanbieding uit de bus”, besloot Anton Ferdinande.

Foto’s: Martine  Verfaillie (boven) & CyclingEye (rechts)