Anton Ferdinande maakt ploegenspel af in Kruibeke

Anton Ferdinande maakt ploegenspel af in Kruibeke

Geen solotocht bij de junioren in Kruibeke, maar wel een boeiende strijd die in de finale werd beslecht in het voordeel van Anton Ferdinande. De eerstejaars Brit Ben Tullet kroop als tweede op het podium voor zijn leeftijdsgenoot Luke Verburg.

Het waren acht mannen die het wedstrijdverloop bepaalden in Kruibeke. Maxim Dewulf, Ben Tullet en Luke Verburg trokken er bij het startsignaal aanvankelijk vandoor. Het trio kreeg echter snel het gezelschap van Anton Ferdinande, Vince Van Den Eynde, Lennert Meulemans, Niels Vandeputte en Jarno Jordens.

De mannen van Lares-Doltcini probeerden hun numerieke overwicht optimaal te gebruiken. Eerst was het aan Luke Verburg om eens aan de boom te rammelen, maar een ronde later ontbond Anton Ferdinande zijn duivels. Na pech eerder in de wedstrijd ging de provinciale kampioen vol aan. Niemand was opgewassen tegen het tempo van Ferdinande. “We speelden het ploegenspel eigenlijk perfect deze keer, waardoor ik vandaag kon winnen”, reageerde hij gelukkig.

Achter Ferdinande vochten Ben Tullet en Luke Verburg het uit tot op de streep. Het was de jongere broer van Daniel Tullet, tweede op het WK bij de junioren vorig jaar, die het uiteindelijk haalde. Niels Vandeputte knoopte aan met plaats vier.