Andres Verdonck verrast zichzelf met podiumplaats

Andres Verdonck verrast zichzelf met podiumplaats

In de Scheldecross in Antwerpen verraste Andres Verdonck zichzelf met de derde plaats. De eerstejaarsjunior was afgelopen week nog ziek, maar maakte op het strand van Sint Anneke mee de wedstrijd. Een podiumplaats had Verdonck vooraf dan ook helemaal niet verwacht.

“Als je me voor de cross had gevraagd of een podiumplaats mogelijk was, had ik resoluut nee gezegd”, vertelde Andres na afloop aan start-box.be “Ik ben namelijk een week ziek geweest. In de cross zelf voelde ik me de eerste rondes ook niet super. Pas naar het eind begon ik steeds meer in een podiumplaats te geloven.”

In de spurt om de tweede plaats werd Verdonck nog geremonteerd door de Brit Daniel Tulett. “De tweede plas was heel dichtbij, maar uiteindelijk remonteerde Tulett mij nog. Het is dan ook zeker geen schande om van hem te verliezen.”

WB-selectie

Stiekem hoopt de eerstejaarsjunior op een wereldbekerselectie. “Natuurlijk hoop ik op selectie voor de volgende wereldbeker. Het is voor mij dan ook nog steeds een droom om eens de kleuren van je land te kunnen vertegenwoordigen.”

ant_7357

Foto: Tfoto.be