Andreas Goeman derde: “Dankzij tip van Sven Nys”

Andreas Goeman derde: “Dankzij tip van Sven Nys”

Sven Nys stond de afgelopen week in het oog van een kleine persstorm na een tweet in Zonhoven. Vandaag deden zijn junioren het opnieuw prima met een overwinning voor Yentl Bekaert én een derde plaats voor Andreas Goeman. Dat mede door een tip die hij gaf tijdens de verkenning op zaterdag.

Goeman zat in de beginfase echter niet meteen vooraan. “Ik had alles behalve een goede start”, deed Andreas Goeman zijn verhaal na de wedstrijd. “Ik werd weg gedrumd waardoor ik pas rond positie vijftien terecht kwam.”

Vanaf dan kon de wedstrijd echt beginnen voor Goeman. “Ik vond mijn goede benen en kwam in mijn ritme. Tot mijn eigen verbazing kwam ik bij het ingaan van de laatste ronde als derde door samen met Toon Vandebosch en de Spanjaard Jofre Cullell Estape.”

val_8971Gouden tip

In de laatste ronde kon hij niet meteen het verschil maken. “Gelukkig gaf ploegbaas Sven Nys me gisteren een gouden tip. Hij had tijdens de verkenning laten zien hoe ik de laatste bocht moest aansnijden, daardoor moest de Spanjaard een gaatje laten en kon ik als derde het podium opkruipen.”

Volgende week in Pont-Chateau vinden de renners voor het Europees kampioenschap een soortgelijke omloop. “Hopelijk kan ik hetzelfde resultaat neerzetten. Het parcours heeft ook heel wat hoogtemeters en is misschien zelfs nog meer op mijn maat dan vandaag in Valkenburg”, besloot Goeman.