‘Andere visie’ splitst Van Assche – Alpha Motorhomes

‘Andere visie’ splitst Van Assche – Alpha Motorhomes

Nog geen jaar nadat het Van Assche – Alpha Motorhomes plechtig boven het doopvont werd gehouden, valt het team alweer uit elkaar. De twee ploegleiders Serge Van Assche en Eddy Van Bunder kiezen elk hun weg en komen met een eigen team op de proppen.

“Ik en Patrick Bellon hebben een heel andere visie op hoe een jeugdteam moet bestuurd en geleid worden dan Serge en daarmee was er geen samenwerking meer mogelijk”, klonk het bij Eddy Van Bunder. “Wij hebben dan ook beslist om onze eigen weg te gaan.”

Die weg wordt ingeslagen met een splinternieuw team. Van Bunder en Bellon vonden steun bij Christophe Impens, manager van Golazo, en starten op 1 september 2015 met het Cyling.be – Alpha Motorhomes Team. “We richten ons opnieuw volledig op het jeugd wegwielrennen en veldrijden. We hopen ze in een goede structuur, professioneel te begeleiden.”

Op eerste namen van renners is het nog even wachten. “Wat de renners betreft zijn de eerste gesprekken eerder gebeurt, maar binnenkort als alle formaliteiten in orde zijn gebracht zullen wij de namen bekendmaken.” De renners zullen zowel in het veld als op de weg een Zannatafiets ter beschikking krijgen. Het Italiaanse kledingmerk Tafi zorgt dan weer voor de outfit en ook onder andere VIO schaart zich achter het project.