Amira Mellor krijgt contract bij Matrix Fitness Cycling Team

Amira Mellor krijgt contract bij Matrix Fitness Cycling Team

Amira Mellor, het Britse veldrittalent bij uitstek verhuist in 2016 naar het Matrix Fitness Cycling Team. Dat is het team van Stefan Wyman, echtgenoot van Brits veldritkampioene Helen Wyman die Mellor trouwens zal ondersteunen.

Amira Mellor is amper 18 jaar maar wordt nu al hét Britse veldrittalent genoemd. Na dit veldritseizoen krijgt Mellor een plaats binnen het Matrix Fitness Cycling Team, een UCI-vrouwenteam dat vorig jaar de belangrijkste dameswedstrijden afwerkte waaronder La Course.

Dit jaar gooit het team het over een andere boeg en met Amira Mellor trekt het nu ook voor het eerst een veldrijdster aan. De overstap is niet verrassend, want manager van het Matrix Fitness Cycling Team is Stefan Wyman, echtgenoot van Helen Wyman.

Wyman is bijzonder opgetogen met de overstap van Mellor. “Ondanks ik manager ben van een wegteam blijft de liefde voor cyclocross bijzonder groot. Nu er een wereldkampioenschap voor dames beloften aankomt, dacht ik er al een tijdje over na.”

“Ondanks de veldritsport zich voornamelijk in België en Nederland afspeelt, groeit de sport ook aan populariteit in Groot-Brittannië. Mijn voorkeur ging al snel uit naar Amira Mellor. Iemand met haar talent verdient goede ondersteuning. We hopen dat we verder kunnen bouwen op de progressie die ze al maakte bij Paul Milnes Cycles team.”

Helen Wyman moet Amira Mellor begeleiden

En ook Helen Wyman zelf zal een rol gaan spelen  in het team. “Amira zal een wegprogramma afwerken maar met de juiste ondersteuning van Helen richting het veldritseizoen. Op die manier krijgt Amira de kans om in Europa samen met Helen aan de slag te gaan op het gebied van trainingen”, verduidelijkt Stefan Wyman.

Mellor zelf: “Ik ben bijzonder blij met deze kans. Ik kijk uit naar de nieuwe doelen en ervaringen. Voorlopig studeer ik nog, maar eenmaal ik afgestudeerd ben kan ik mij voor de volle honderd procent wijden aan de trainingen met Helen en het team.”

“Hopelijk zorgt de overstap voor een nieuw begin in mijn nog prille carrière. Ik focus mij de volgende jaren op het wereldkampioenschap voor dames U23. Samen met James Spragg (zelf veldrijder, teamcoach en echtgenoot van Margriet Kloppenburg, red.) hebben we de trainingsschema’s aangepast aan het WK van volgend jaar.