Amerikaan verrast Nederlanders in Woerden

Amerikaan verrast Nederlanders in Woerden

Na zijn tiende plaats tijdens de wereldbeker in Valkenburg verlengde de Amerikaan Petrov Spencer zijn verblijf in Europa. Dat legde hem geen windeieren, want hij won dinsdagavond vlot de Nacht van Woerden. Op het podium kreeg hij gezelschap van twee Nederlanders.

12105977_10203253229331706_716327134563329667_nDe drie Amerikanen aan de start, Spencer, Cameron Beard en Michael Owens speelden het landenspel perfect. “Tijdens de eerste ronde haalden de Amerikanen het tempo onderuit”, vertelde Thymen Arensman. “Daardoor kon één (Petrov Spencer, red.) van hen er solo vandoor gaan.”

“Op het moment dat ik aan de achtervolging kon beginnen, was zijn voorsprong al veel te groot. Ik strandde daardoor op de tweede plaats. Later hoorde ik dat hij tiende was in de wereldbeker van Valkenburg, dus ik ben wel tevreden.” Zijn Craft Ten Tusscherploegmaat Yannick Vrielink, kon in de laatste meters een Amerikaan afschudden en werd derde.

Bij de nieuwelingen ging de zege naar Mees Hendrix. Hij haalde het van zijn landgenoten Bart Hazenkamp en Tomas Kopecky.

Podiumfoto – Gerdie Vrielink-Zwolle