Alicia Franck vanaf Gavere eerste vrouw van Marlux – Napoleon Games

Alicia Franck vanaf Gavere eerste vrouw van Marlux – Napoleon Games

Zondag stuurt Marlux – Napoleon Games voor de allereerste keer in zijn bestaan een vrouw de modder in. Alicia Franck sluit per direct aan en maakt in Gavere haar debuut voor het team van Jurgen Mettepenningen. De 21-jarige Oost-Vlaamse uit Lochristi heeft roots in het mountainbiken maar legt zich sinds deze winter toe op het veld. En niet zonder succes.

“Alicia is één van de revelaties bij de vrouwen. Ze finishte vorige week als zesde op de Koppenberg en werd in haar eerste seizoen als veldrijdster meteen ook geselecteerd voor het Europees kampioenschap in Pont-Château”, noteerde teammanager Jurgen Mettepenningen, die bij de pinken was om Franck een kans te geven in zijn kersverse vrouwenkern. “Alicia is nog jong en heeft nog niet veel ervaring in het veldrijden, daarom beschikt ze volgens ons nog over veel groeimarge.”

Franck tekende een contract tot eind 2018. Vanaf Nieuwjaarsdag krijgt ze Laura Verdonschot aan haar zijde in de kledij van Marlux – Napoleon Games. Zo zette Marlux-Napoleon Games een nieuwe stap in het vrouwenveldrijden. Tijdens de ploegvoorstelling gaven ze al aan dat ze de komende jaren een vrouwenkern willen uitbouwen.

PM