Alicia Franck loopt kuitbeenbreuk op in Boom

Alicia Franck loopt kuitbeenbreuk op in Boom

Alicia Franck moest in laatste instantie forfait geven voor de veldrit van Boom. De renster van het Marlux Napoleon Team bezeerde haar enkel tijden de opwarming. Na een ziekenhuis bezoek bleek het niet zo maar om een blessure te gaan.

Alicia Franck kwam deze namiddag met het volgende nieuws. “Geen cross dit weekend. Gevallen tijdens de verkenning in Boom en enkel bezeerd. We wachten nog op de diagnose.” Nu later op de avond kwam er minder goed nieuws van bondscoach Sven Vantourenhout. “Eerste berichtgeving van Alicia Franck zelf, kuitbeenbreuk! Sterke Alicia!!” Voor haar wacht er nu naar alle waarschijnlijkheid een lange herstelperiode.

“Een domme val. Zo één waar je normaal meteen weer recht bent en niets meer voelt. Maar toen ik wou rechtstaan, bleek plots dat ik niet meer kon steunen op mijn linkerenkel.” Uiteindelijk bleek na onderzoek in Gent het verdict nog veel zwaarder dan oorspronkelijk gedacht: een breuk van het linkerkuitbeen. “Net boven de enkel is het kuitbeen volledig door. Opereren is niet nodig, maar ik moet wel zes weken in een gips”, aldus Alicia, die zo al voor de derde keer op een jaar tijd langdurig uit competitie moet. “Misschien kan ik in januari of februari nog crossen. Maar het is te vroeg om daar al veel uitspraken over te doen. Eerst zien hoe het bot en de spieren herstellen en hoe de conditie nadien evolueert”, klinkt het op de site van haar team.