Alice Maria Arzuffi wil opnieuw medaille

Alice Maria Arzuffi wil opnieuw medaille

Alice Maria Arzuffi werd vorig jaar in het Duitse Lorsch derde op het Europese kampioenschap, een resultaat dat de Italiaanse belofte dame maar al te graag wil evenaren zaterdag in Huijbergen. “Ik zal er alles aandoen om opnieuw een medaille te grijpen”, kijkt Arzuffi vooruit.

Alice Maria Arzuffi behaalde vorig jaar al brons op het EK. De kans dat ze dit weekend opnieuw naar huis gaat met een medaille is reëel. Arzuffi tankte afgelopen weken al vertrouwen met een overwinning in haar thuisland. Zondag werd ze nog vierde in het Zwitserse Hitnnau. “Ik sta waar ik wil staan”, vertelt ze.

“Zaterdag doe ik er alles aan om het resultaat van vorig jaar te evenaren. Iedereen noemt mij wel medaillekandidate, maar zelf wil ik dat niet gezegd hebben”, houdt Arzuffi de druk enigszins af. “Ik mis ervaring in het zand. Misschien wordt dat een beslissende factor.”

22182209179_870c360c53_b“In Italië heb je zelden of nooit een wedstrijd in het zand. Dat zal aanpassen worden zaterdag maar als je dan beschikt over een goede conditie moet het lukken. Al thans, dat hoop ik. De stress zal ook wel een rol gaan opeisen. Een Europees kampioenschap is altijd speciaal.”

“Je kan er niet om heen. Een wedstrijd waarin een trui op het spel staat zorgt altijd voor meer animo. Belangrijk is wel dat je op dezelfde manier naar een kampioenschap toeleeft als normaal. Maar voor mij is elke wedstrijd belangrijk, elke keer wil ik er het beste uithalen.”

Arzuffi analyseerde de omloop deze week aan de hand van video’s. Door die video’s paste ze ook de trainingen lichtjes aan. “Ik heb doorgaans dezelfde trainingen afgewerkt als normaal. Op de video’s zag ik wel dat er ook een klim inzit die te voet zal genomen worden. Daar heb ik wel wat aan gewerkt”, aldus de Italiaanse.