Alice Maria Arzuffi nieuw speerpunt bij Steylaerts-betFIRST

Alice Maria Arzuffi nieuw speerpunt bij Steylaerts-betFIRST

In de gebouwen van hoofdsponsor Steylaerts Badkamerrenovatie in Temse werd woensdag veldritteam Steylaerts-betFIRST voorgesteld. Met betFIRST als nieuwe co-sponsor en Alice Maria Arzuffi als nieuwe aanwinst bij de dames wil het team een positief vervolg breien aan een geslaagd eerste seizoen.

Wellens verwacht veel van de nieuwe Italiaanse aanwinst Arzuffi. “Alice is een talent met heel wat groeimarge, vooral op het vlak van techniek en explosiviteit. Ze is heel sterk en kan hard met de fiets rijden. Dat bewees ze vorig jaar met onder andere een derde plaats in de Wereldbeker in Zeven. Ik ben er zeker van dat zij meer van die resultaten moet kunnen neerzetten”, vertelde ploegleider Bart Wellens.

Arzuffi: “Mikken op het podium” 

De 22-jarige talentvolle Italiaanse was vorig seizoen een vaste waarde in de top tien van zowat iedere elitecross waar ze aan de start stond. In zeventien wedstrijden eindigde de sympathieke Italiaanse vijftien keer bij de eerste tien. “Het is de bedoeling om die resultaten te evenaren en zelfs te verbeteren. Vooral in de Superprestige-manches hoop ik enkele podiumplaatsen te behalen. En uiteraard wil ik ook in de periode van de kampioenschappen top zijn.”

De eerste ontmoeting met de nieuwe ploeg was erg hartelijk. “Het doet deugd om hier in België te zijn voor de ploegvoorstelling en om al enkele crossgerichte trainingen met Bart af te werken. Ik ben er zeker van dat ik daar veel van zal opsteken”, vertelde Arzuffi, die gedurende het veldritseizoen in België zal blijven. “Ik ben bijna klaar voor het nieuwe seizoen. Ik zeg misschien omdat ik nog in volle voorbereiding zit op mijn eerste cross, in Neerpelt op 30 september. Ik kijk er heel erg naar uit.”