Alex Colman maakt perfecte ploegenspel af

Alex Colman maakt perfecte ploegenspel af

Alex Colman won op dominante wijze de eerste juniorenwedstrijd van het seizoen in Steenhuffel. Hij reed in de eerste ronde weg en zijn ploegmaatsspeelden het spel perfect. Dante Scoponi werd nog tweede voor Florian Vermeersch. Gianni Siebens streed nog hard, maar was niet opgewassen tegen het numerieke overwicht van Lares-Doltcini en werd vijfde achter Tijl Pauwels. Loes Sels was de beste dame.

Alex Colman nam halfweg de eerste ronde resoluut de leiding in handen. Gianni Siebens ging vol in de tegenaanval, maar kreeg een Lares-Doltciniblok in zijn wiel. Tijl Pauwels, Dante Scoponi en Florian Vermeersch vormden samen met de renner van Young Telenet-Fidea de achtervolgende groep.

Colman nam meteen een ruime voorsprong en de renners van Lares-Doltcini speelden het ploegenspel perfect en lieten het achtervolgingswerk over aan Siebens. “Ik heb heel de wedstrijd te danken aan mijn ploegmaten”, reageerde hij aan de meet. “Ik stond op de vierde rij en kon samen met Tijl Pauwels vlot opschuiven. Pauwels liet het gat dan vallen. Zo was het niet moeilijk om de kloof te slaan.”

Hij verraste zichzelf een beetje met de overwinning. “Tijdens de stage verliep alles naar wens en ik had gehoopt op een sterke seizoensstart, maar meteen zo goed had ik niet verwacht. Hopelijk kan ik dit aanhouden tot het einde van het seizoen. Vooral de A-crossen en de Wereldbeker zijn een doel.”

Siebens bleef nog stevig strijden, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen voor het numerieke overwicht van Lares-Doltcini. Achter Colman werd Dante Scoponi in een klein spurtje nog tweede voor Florian Vermeersch. Tijl Pauwels maakte met een vierde plaats het feestje compleet. Gianni Siebens streed dapper, maar moest tevreden zijn met een vijfde plaats.

Mathijs Wuyts deed er alles aan om aan te sluiten bij de achtervolgers, maar het tempo lag net te hoog om dat comfortabel te doen. Hij werd zesde voor Louis Overmeire, Dennis Blommen, Jelle Camps en Jarne Boden.

Uitslag

1. Alex Colman
2. Dante Scoponi
3. Florian Vermeersch
4. Tijl Pauwels
5. Gianni Siebens
6. Mathijs Wuyts
7. Louis Overmeire
8. Dennis Blommen
9. Jelle Camps
10. Jarne Boden

MVS_0070

 

MVS_0059