Alessio Dhoore zet punt achter carrière

Alessio Dhoore zet punt achter carrière

Alessio Dhoore heeft na een woelig seizoen besloten om zijn fiets aan de haak te hangen. De tweedejaarsjunior zag midden in het seizoen plots zijn contract vroegtijdig verbroken worden bij Telenet-Fidea. Hij kwam sterk terug in de kleuren van Balen BC, maar besluit nu om een punt achter zijn wielercarrière te zetten.

 “Na lang nadenken heb ik besloten met onmiddellijke ingang een punt achter mijn wielercarrière te zetten. Voor velen een verrassing, voor mij echter een logisch besluit na veel twijfel”, vertelde Dhoore eerlijk.

“Al meer dan een jaar heb ik het bijzonder moeilijk om me te motiveren en me op te laden. Ik heb dit een tijdlang kunnen camoufleren met mijn talent. En als ik toch eens een goed resultaat neerzette, hoopte ik op beterschap. Maar bij een nieuwe tegenslag liet ik het opnieuw hangen. Zo kon het niet langer.”

 “Uit respect voor mijn ouders -die jarenlang in mij investeerden-, mijn familie, mijn team en mijn supporters heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik sluit mijn veldritloopbaan weliswaar af met positieve gevoelens: de vele vrienden ik maakte, de steun die ik van iedereen kreeg en de mooie resultaten die ik de voorbije jaren boekte, zullen mij altijd bijblijven.”

Dhoore was één van de jonge talenten die de afgelopen vier veldritseizoenen mee kleurden. Zo werd hij in Mol als eerstejaarsnieuweling Belgisch kampioen en ook als tweedejaars reeg hij heel wat overwinningen aan elkaar. Als junior pikte hij in het begin nog aan, maar later kon hij niet meer zijn niveau van weleer behalen. In januari liet hij nog eens zijn kunnen zien door na zijn overstap naar Balen BC meteen te winnen in Leuven.

 We doken nog even in ons archief en haalden het allereerste start-boxinterview van Dhoore boven na zijn Belgische titel in Mol. Toen 15 jaar.