Alessio Dhoore wint laatste keer voor Young Telenet-Fidea

Alessio Dhoore wint laatste keer voor Young Telenet-Fidea

In zijn allerlaatste wedstrijd in de kleuren van Young Telenet-Fidea in Bredene, heeft Alessio Dhoore zijn handen nog eens in de lucht mogen gooien. In wedstrijd in de kustgemeente bleef de tweedejaarsjunior de Nederlander Marino Noordam en de Brit Daniel Tulett voor.  

Dhoore speelde vandaag met de concurrentie, al was zijn gevoel in het begin van de wedstrijd niet al te goed. “Toen ik in de tweede ronde over de bakjes sprong moest de rest al een gaatje laten, maar het was nog te vroeg om solo weg te rijden.”

Hij liet de andere renners dan ook terug aansluiten. “Geleidelijk aan kreeg ik een beter gevoel en in de derde ronde heb ik de balkenpassage gebruikt om een definitieve kloof te slaan.”

Dhoore trok een paar keer stevig door en had een mooie voorsprong op de rest. “Tijdens de laatste twee ronden liet ik mijn tempo wat zakken.” Marino Noordam rook zijn kans en reed weg van de achtervolgers op zoek naar de leider. “Ik had nog negen seconden voorsprong, maar om zeker te zijn van de zege voerde ik het tempo weer wat op.”

Echt bedreigen voor de overwinning kon Noordam hem nooit. “Het was enorm leuk om weer de beste te zijn. Zeker aangezien mijn vriendin uit Bredene komt.”  Vanaf 1 januari 2016 maakt Dhoore de overstap naar de jeugdwerking van Vastgoedservice- Golden Palace.

Vanden Bussche solo

1933220_1045693418784265_7597201305979579527_oBij de nieuwelingen ging de zege naar Wannes Vanden Bussche. Arno Brouwers ging nog vol in de achtervolging, maar Vande Bussche had een te grote voorsprong.

In de finale kreeg de Limburg nog gezelschap van de Brit Ben Tulett. “Hij zette me op een heuveltje te voet en ging zo aan de haal met de tweede plaats”, vertelde Brouwers. Laure Michels won net zoals in Loenhout de strijd bij de dames jeugd.