Alavardo en Rouiller scoren in Zwitserse bergen

Alavardo en Rouiller scoren in Zwitserse bergen

Van Iowa tot Koninkgshooikt. Het veldritseizoen trekt zich stilaan volledig op gang. Ook in Zwitserland begonnen ze er weer aan. De hoog aangeschreven EKZ Cross Tour gaf de aftrap in Baden met ook heel wat opvallende resultaten voor de Nederlanders en Belgen.

Samen met zijn zus zakte de Nederlander Salvador Alvarado ook af naar Zwitserland. “Ik moest op de vierde rij starten, maar zat na twee ronden al in het spoor van de leiders”, deed de nieuweling zijn verhaal. “Op de trappenpassage en de daaropvolgende schuine kant nam ik het commando over en sloeg ik een gaatje.”

De man van Lares-Doltcini nam zo een optie op de zege. “Op een glad schuin stuk schoof ik echter weg. Bij het vallen kwam ik met mijn knie tegen mijn pedaal, waardoor ik niet vol over mijn kracht kon beschikken.” Toch werd het nog spannend. “Ik hing op twee meter van de leider, maar toen hij een laatste versnelling plaatste moest ik passen.” Alvarado werd nog tweede

Bij de junioren smaakte de overwinning ook een beetje Belgisch. De Zwitserse juniorenkampioen Loris Rouiller, in dienst van IKO-Beobank, ging er aan de haal met de zege.

Foto – EKZ CROSS TOUR