Acht van Bladel levert tal van ereplaatsen op bij de nieuwelingen

Acht van Bladel levert tal van ereplaatsen op bij de nieuwelingen

Met twee renners van het de ploeg IKO Enertherm-Beobank stonden ze vandaag op het podium bij de nieuwelingen in de Acht van Bladel. Zo spurtte Perry Frijters naar de tweede plaats en Ryan Cortjens naar de derde en dit voor het eerst in hun nieuwe outfit. Witse Meeussen viel voor Lares-Doltcini net van het podium, al pakte hij wel de leidersplaats.

“Ik had gehoopt dat er vandaag wat wind zou staan”, vertelde Perry Frijters na afloop aan start-box.be “Maar dat was jammer genoeg niet het geval. Zo was het zeer moeilijk om weg te rijden. Ik probeerde wel een paar keer, maar definitief een kloof slaan lukte echter niet.”

De wedstrijd eindigde dan ook op een massaspurt. “Ik zat goed geplaatst, maar erover komen lukte niet meer.” Zo moest Frijters genoegen nemen met de tweede plaats. “Ik ben zeer blij dat het de laatste weken heel erg goed gaat”.

Groen licht

Witse Meeussen kampte afgelopen week nog met een verkoudheid, maar kreeg van de dokter groen licht om te mogen starten in Bladel. “Ik voelde me heel de wedstrijd goed. In de spurt draaide ik als vierde de laatste bocht in. Doordat het maar een korte laatste rechte lijn was kon ik uiteindelijk niemand meer voorbijsteken.”

“Het podium had er misschien wel ingezeten, mits ik in een beter positie de laatste bocht aansnij, maar daar leren we uit. Een leuk extraatje was dat ik de leidersplaats kreeg toegewezen doordat ik elke ronde de meeste punten bij elkaar sprokkelde bij de aankomst”, besloot de eerstejaarsnieuweling tevreden.

Foto: Carin Hendrikx Veraa