Aanvalslustige Braet en De Beule maken het af

Aanvalslustige Braet en De Beule maken het af

Het veld combineren met de weg is bij de jeugd alles behalve een gekke combinatie. Al meermaals bewezen de jongeren dat met succes te kunnen doen. Zaterdag zagen we opnieuw een mooi staaltje van die kunde.

In het West Vlaamse Lichtervelde was één van de semi-‘veldrijders’ erg actief. “In de beginfase heb ik paar keer geprobeerd om weg te geraken, maar ver kwam ik niet”, deed nieuweling Vito Braet zijn verhaal. “Halfweg lukte het me dan toch om samen met Mathias Declerck twee ronden weg te blijven.”

Het duo werd ingelopen en de finale draaide uit op een spurt. “Nadat we weer gegrepen werden verlegde ik mijn focus naar de krachtmeting in de laatste rechte lijn.” Met succes want Braet, die afgelopen winter won in Wetteren, kwam als eerste over de streep. Hij was deze zomer overigens ook al de beste in de Prins der Nieuwelingen in Bonheiden.

Braet is nog niet uitgezongen deze zomer. “Ik zou graag in orde zijn voor het Belgisch kampioenschap en de wedstrijden van de Beker van België. Mijn hoofdfocus blijft op de weg, maar misschien pik nog wel enkele crossjes mee”

 De grote stap voor Jordi De Beule

Voor junior Jordi De Beule (foto) is het de zomer van de waarheid. Als laatstejaars volgt volgend jaar de zware overstap naar de belofte. In Oostrozebeke tankte hij in elk geval al vertrouwen. “Na twee ronden geraakte ik alleen weg uit het peloton, maar aangezien het nog vroeg was liet ik me terug inlopen”, vertelde De Beule. Op vijf ronden voor het einde waagden vier renners opnieuw hun kans en reden één minuut weg.

“Ik was er oorspronkelijk niet bij, maar waagde de sprong en kon aanpikken bij het leiders.” Zeven renners deden hem dat na en met twaalf gingen ze de laatste ronde in. “De aanvalslust in de kopgroep was nog niet gestild en drie mannen zetten stevig aan. Deze keer liet ik me niet verrassen en ik pikte meteen aan.”

In de spurt maakte De Beule het af. In september wordt hij belofte in het veld. “Al zal dat meer als voorbereiding zijn op de weg. Ik pik er dan ook nog maar een paar veldritten uit komende winter.”

Foto – Joeri De Coninck