Aanbieding van opleidingsteam, maar toch club trouw blijven

Aanbieding van opleidingsteam, maar toch club trouw blijven

‘Ben Tulett naar IKO Beobank.’ ‘Jetze Van Campenhout naar Lares-Doltcini.’ Berichten dat  jongeren en hun omkadering toehappen op een zeer interessante aanbieding van een opleidingsteam zijn geen uitzondering mee. Opgeleid worden in een professioneel kader, met heel wat materiële voordelen is dan ook vaak heel moeilijk af te slaan. Toch deed Brent Blommen en zijn omkadering dat de afgelopen maand. 

Blommen maakte deze winter de overstap naar de nieuwelingen en deed dat met degelijke resultaten. Afgelopen weekend werd hij zelfs vierde in de zware veldrit in Essen, maar ook in andere wedstrijden moet hij niet onderdoen voor de meeste eerstejaars. Een aanbieding van een opleidingsteam lonkte dan ook snel. “En toch hebben we het afgeslagen”, liet zijn moeder Suzy Luyten weten.

“Hij blijft liever bij zijn club Cycling.be-Alpha Motorhomes rijden. Daar kan hij in een vrijere omgeving en zonder extra druk verder groeien. Vaak hoor je het omgekeerde, maar ik vind dat we toch ook eens een verhaal mogen lezen van een renner die zijn clubploeg trouw blijft.”

“Eddy van Bunder levert ook prima werk voor de jeugd. De weg is nog zo lang en als hij deze resultaten blijft doorzetten zal er later nog wel interesse zijn van ‘grotere teams’.  We kiezen er echter nu wel overwogen voor om de club trouw te blijven”, besloot ze.