AA Drinks Jongerenteam domineert in Wiekevorst met Nys en Vandesompel

AA Drinks Jongerenteam domineert in Wiekevorst met Nys en Vandesompel

De Moedige Veldrijder was al aan haar derde manche toe dit weekend in Wiekevorst. Ondanks de a-cross in Eeklo tekende toch een mooi deelnemersveld present. Met Thibau Nys en Cedric Vandesompel kreeg de wedstrijd twee mooie winnaars.

De lange betonbaan in de start zorgde voor weinig stress tijdens de lottrekking voor de startposities. “Ook bij mij was dat niet anders”, zei Nys die zich op de vierde rij moest opstellen. “Er was voldoende ruimte om op te schuiven, zodat ik als eerste het veld in kon draaien.”

De man van het AA Drinks Jongerenteam probeerde meteen het verschil te maken. “Bij het ingaan van de tweede ronde had ik al vijf seconden voorsprong. Die situatie beef enkele ronden status quo.” Toch liep het nog bijna mis. “Toen ik verder begon uit te lopen maakte ik een klein slippertje. Mijn ketting blokkeerde even, maar ik kon gelukkig snel herstellen. Daardoor zat Ward Huybs wel terug in mijn wiel.”

In de laatste ronde bleef alles samen en Nys pakte uit met een finale uit het boekje. “Ik sprong als eerste over de gracht net voor het opdraaien van de laatste rechte lijn.” En dat was voldoende, want met een vijftal meter voorsprong wist hij de zege binnen te rijven. Gilles Willems vervolledigde nog het podium.

Ook bij junioren zege voor AA Drinks Jongerenteam

Bij de junioren was de wedstrijd meer gesloten. Een groepje van zes bleef tot half koers samen, waarna het werd uitgedund tot vier. Witse Van Rillaer, Jasper Van Den Plas, Cedric Vandesompel en Stijn Cas gingen samen de finale in.

“In de laatste stukken van het veld kwam ik op kop”, vertelde Vandesompel. “Ik sprong als eerste over de beek en kon het zo afmaken.” Jasper Van Den Plas en Witse Van Rillaer werden in zijn spoor tweede en derde.