A-crossen (overwegend) zonder nieuwelingen?

A-crossen (overwegend) zonder nieuwelingen?

Het seizoen 2016-2017 is nog niet voorbij of Belgian Cycling komt al op de proppen met een eerste –weliswaar- voorlopige versie van de kalender voor volgend seizoen. De UCI-wedstrijden staan vast en ook heel wat regionale crossen deden hun aanvraag al. Toch is er iets opvallend aan de kalender.

Al geruime tijd gonst het hardnekkige gerucht door het veldritpeloton dat vanaf september 2017 er geen nieuwelingen meer aan de start zullen verschijnen van de A-crossen. Op de kalender staan zo goed als alle nieuwelingenwedstrijden nu in het rood aangeduid.

Afgelopen week kreeg onze redactie bevestiging dat er een nieuwe regel op tafel ligt. ‘Indien er een regionale wedstrijd is met nieuwelingen, zal een a-crossorganisator op dezelfde datum afzien van de organisatie van een nieuwelingenwedstrijd. Dit ter bescherming van de regionale crossen.’ Het gaat weliswaar om een voorstel dat op tafel ligt, maar de ‘rode’ aanduidingen op de nieuwe kalender bevestigen dat het voorstel in een vergevorderd stadium zit.

Bekijk hier de eerste voorlopige kalender.