Thymen Arensman blikt vooruit richting het EK: “Laten zien wat ik kan”

Thymen Arensman blikt vooruit richting het EK: “Laten zien wat ik kan”

Na pech afgelopen zondag in de Wereldbeker in Valkenburg zakt Thymen Arensman met de nodige twijfels af richting het Europees kampioenschap. Zo heeft Arensman alvast geen enkel idee waar hij staat ten opzichte van de concurrentie. De Nederlandse junior droomt alvast om mee te doen voor de titel in het Franse Pont-Château

 “Ik had natuurlijk graag geweten waar ik was geëindigd in Valkenburg”, blikt Arensman terug. “Ik voelde me alvast heel erg goed. Hopelijk kan ik komende zondag op het EK wel aan de mensen laten zien wat ik kan.”

Belgen en Fransen

Arensman verwacht dat hij op het EK vooral rekening zal moeten houden met de Belgen. “Die reden in Valkenburg erg goed. Samen met de fransman Antoine Benoist. Ik heb me in Valkenburg natuurlijk niet kunnen meten met deze renners, maar in mijn opgang naar voren kwam ik deze jongens tegen.”

De Nederlander van Craft Ten Tusscher hoopt alvast beter te doen dan vorig jaar. “In Huijbergen was ik vijfde. Dat was al heel erg mooi, maar als topsporter wil je natuurlijk altijd het hoogst haalbare. Als je naar mijn uitslagen op Zonhoven na kijkt, zal je zeggen dat ik niet bij de favorieten hoor, maar ik heb vorig jaar al laten zien wat ik kan.”

Eerlijk parcours

Het parcours in Pont-Château kent Arensman nog niet. “Ik heb van de bondscoach gehoord dat het mij wel moet liggen. Ik hoop vooral dat het een eerlijk parcours zal zijn, waar de sterkste wint. Ik zal het donderdag zien.”

Donderdag zakt de Nederlandse junior af naar Frankrijk. “Natuurlijk droom ook ik van de titel, maar je moet natuurlijk realistisch blijven. Op dit moment heb ik geen idee of de titel mogelijk is. Ik had gehoopt na Valkenburg meer duidelijk te hebben, maar helaas gooide mijn tube roet in het eten.”