Sanne Cant viert ook in Hoogstraten

Sanne Cant viert ook in Hoogstraten

Sanne Cant is op het elan van gisteren doorgegaan. Na een verschroeiende start kende ze een terugval. In de laatste ronde ging ze ook nog tegen de vlakte maar Helen Wyman op twee kon het tij niet meer keren. Verschueren werd zoals vorig jaar derde. 

De razendsnelle omloop in Lille werd ingeruild voor de zware cross van Hoogstraten. De eerste modderstroken verteerde Helen Wyman als beste. Ze startte snel en greep een lichte voorsprong. Maar snel starten deed ze zeker niet alleen, ook Van Loy, Cant, de Boer, Verschueren en Anderson zaten meteen op de voorpost.

Na goed halve ronde werd de Britse kampioene opnieuw bijgebeend. Lang werd er niet gelanterfant want Cant gooide een eerste bommetje, hoewel zeg maar bom. Een snedige aanval en de Belgisch-Europese kampioene was weg. Voorin ging het Telenet-Fidea duo, Van Loy en Verschueren in het verweer Wyman moest aanvankelijk passen.

In de achtergrond dan zagen we net zoals gisteren een sterke van Paassen op vijf, maar ook Sels deed het alles behalve slecht op zes. De Boer en Anderson vielen wel helemaal weg, voor de Boer letterlijk want zij werd afgevoerd na een valpartij. Anderson moest haar snelle start al snel bekopen en zou later zelfs gedubbeld worden door Cant en haar collega’s vooraan.

In de kop van de wedstrijd opnieuw trapte de vice-wereldkampioene stevig door. In de achtervolging vond Wyman haar tweede adem en samen met Verschueren liet ze Van Loy achter, die last had van haar rug. Toen was het wel al zo goed als zeker dat Cant op weg was naar haar tweede zege van het weekend, zeker toen de voorsprong van Cant veertig seconden bedroeg.

Maar toch, Wyman op haar tweede adem leek met nog vier ronden voor de boeg opnieuw dichter te komen, want Cant moest liefst twintig seconden prijsgeven. Voorsprong gehalveerd met andere woorden. Verschueren kon niet mee maar was toen ook al zeker van podiumplaats nummer drie.

In de absolute finale kwam Cant dan ook nog eens ten val en zo zag Wyman, Cant opnieuw voor zich uitrijden. De Lilse vocht echter dapper door, met een geblesseerde schouder weliswaar maar finishte uiteindelijk nog met veertien seconden voorsprong. Wyman werd knap tweede, net zoals Verschueren derde werd, een evenaring van vorig jaar voor de Telenet-Fidea dame.

Van Loy, gisteren nog vierend als eindwinnares in de Bpost bank trofee viel naast de bloemen, Sels vervolledigde de eerste vijf op 2’30” van winnares Cant. Van Paassen werd nog zesde, de Spaanse Nuno Palacio sloot af als zevende.

En dat het in Hoogstraten een zware dobber was voor de dames bewijst de uitslag. Van de 33 dames kwamen er slechts veertien aan. Die veertiende dame, Cindy Bauwens volgde op ruim zeven minuten.